Skip to main content

Trakteren

Traktaties afgestemd op kinderbehoeften

Gezonde traktaties in de kinderopvang

Gezonde voeding en traktaties hebben bij Kristalkind een speciale plek! Wij zijn toegewijd gezonde, smakelijke maaltijden met minimale hoeveelheden vet, suiker en zout aan te bieden, omdat we geloven dat het essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. We zijn dan ook verheugd dat we sinds 2020 het “OK-vignet” van Stichting Kind en Voeding hebben mogen ontvangen. Ons streven is om elk jaar opnieuw te voldoen aan de normen en criteria om dit vignet te mogen behouden.

Verantwoorde traktaties

Hoewel een verjaardag een speciale gelegenheid is, is het uitdelen van traktaties bij ons geen verplichting. Bij Kristalkind stimuleren we gezonde traktaties. Afhankelijk van de traktaties zal deze op verschillende momenten worden genuttigd. Fruittraktaties worden gedeeld tijdens het fruitmoment, groentetraktaties bij het groentemoment en soeptraktaties tijdens de lunch.

Beleid omtrent voeding en traktaties

Het welzijn van elk kind staat voorop, daarom hebben we een duidelijk beleid voor voeding en traktaties. Wanneer een kind speciale wensen of bijzonderheden heeft, zoals allergieën, dieet of geloofsovertuigingen, zorgen onze pedagogisch medewerkers, indien mogelijk voor een passend alternatief voedingsmiddel, zoals een rijstwafel. Als dit niet haalbaar is, vragen we de ouders om een alternatieve voeding te verzorgen.

Onze pedagogisch medewerkers zijn niet verantwoordelijk voor het klaarmaken van de traktaties. We moedigen ouders aan om de traktaties vooraf thuis voor te bereiden. Bovendien stellen we de keuken van Kristalkind beschikbaar voor ouders die hun traktaties ter plekke willen klaarmaken. Bedankt voor jullie medewerking en begrip!

Ontdek gezonde traktaties

Fruitspiesjes en rozijnen zijn de onbetwiste populairste traktaties. Als je een vleugje inspiratie zoekt, hoef je alleen maar even naar beneden te scrollen. Daar vind je namelijk 10 verrassend originele en gezonde traktaties.

Contact

Mocht je vragen hebben of advies willen, voel je vrij om contact op te nemen met de pedagogisch medewerker van de betreffende unit. We staan klaar om te helpen!

Rijstwafel dieren
@foodandfriends.nl

Appel donuts
@ladylemonade.nl

Banaan sushi
@paleo.nl

10 verschillende originele en gezonde traktaties

1. Magische soepbrouwsels | lunchmoment

Serveer een heerlijke en verse pastinaaksoep, bloemkoolsoep, paprikasoep of courgettesoep in kleine leuk bekertjes als een hartverwarmende en gezonde traktatie.

2. Rijstwafel dieren | fruit- of groentemoment

Smeer notenpasta, avocado of geitenkaas op de rijstwafels en beleg ze vervolgens met fruit en groenten om de rijstwafels om te toveren tot verschillende leuke dieren.

3. Bananen sushi | fruitmoment

Smeer een banaan in met notenpasta en rol het in kokosvlokken of fijngehakte pitten en zaden voor een heerlijke en gezonde “sushi” traktatie.

4. Yoghurt-ijslolly's | kwarkmoment

Vul ijslollyvormpjes met ongezoete yoghurt en voeg vers fruit toe voor een verfrissende traktatie op warme dagen.

5. Gezonde muffins | groentemoment

Bak mini muffins met volkorenmeel, havermout, geraspte wortelen of appelmoes voor een gezond en heerlijk klein snackje.

6. Mini-pita pizza's | groentemoment

Gebruik volkoren mini-pita’s als basis en beleg ze met tomatensaus, magere kaas en groenten zoals champignons, paprika’s en spinazie.

7. Avocado-chocoladepudding | groentemoment

Meng avocado, cacao en een beetje honing tot een romige chocoladepudding zonder toegevoegde suikers.

8. Appel donuts | fruitmoment

Snijd de appels in plakjes, maak een gat in het midden en transformeer de plakjes in schattige ‘donuts’ door ze te beleggen met een topping van yoghurt en vers fruit.

9. Kleurrijke quinoasalade | groentemoment

Maak een kleurrijke en voedzame salade met quinoa, cherrytomaatjes, komkommer, feta en een vinaigrette dressing, gepresenteerd in kleine mason jars.

10. Gezonde popcornmix | groentemoment

Pop wat popcorn zonder toegevoegde boter en voeg gedroogd fruit, noten en een vleugje kaneel toe voor een knapperige en voedzame snack.

Onze locaties

Locatie Belcrum
Minckelersstraat 27
4816 AD Breda

Locatie Ginneken
Bavelselaan 57
4835 GR Breda

+31 76 560 0974
info@kristalkind.nl